Sugaring, hvad er det?

Sugaring
– læs og lær omkring denne milde form for hårfjerning.!

Sugaring hvad er det? læs alt om hårfjerning med sukker og få råd til produkter til hjemmebrug ved voksbehandling

Hårfjerning overordnet.

Hårfjerning er den overordnede betegnelse for det at fjerne hår fra kroppen. Der er mange måder du kan slippe af med hårene på benene, hårene på overlæben, ja faktisk over hele din krop og ansigt. I gennem generationer har der været mange forskellige trends omkring det at have hår på kroppen. I 1970’erne hvor jeg var barn, havde stort set alle kvinder hår der voksede vildt under arme, på ben og “forneden”. Men de sidste årtier er det mere almindeligt at fjerne uønsket hårvækst. Mange finder skraberen frem, og kæmper daglige kampe med de hårde stubbe der alt for hurtigt vokser frem igen.

Det at skrabe eller barbere sine hår væk, er helt sikkert den billigste og hurtigste løsning, nu og her. Men på sigt vil din hud takke dig for at vælge en af de øvrige alternativer. Det at skrabe sine hår væk på kroppen, er lidt op af bakke, da de lynhurtigt vokser ud igen. Det er rigtig hårdt for huden at skulle skrabes så ofte, da man med barberskraberen sliber de øverste hudceller med af. Dermed kan der hurtigt opstå ubehag, og knopper, da huden bliver en smule (eller meget!) skadet. Din barberskraber er heller ikke altid helt ren, da den jo ofte ligger i brusekabinen eller på kanten af badekarret og samler bakterier imellem brug. Det kan give dig en slags udslæt, også kaldet skægpest, og hvem gider ha det.

Bodysugaring (se med sidst i indlægget hvor jeg viser en sugaring af ben)

-også kaldet sugaring, er efter min mening den absolut mest skånsomme metode til at komme de lange hår til livs. Men sugaring er meget, meget mere end blot en hårfjerning. Sugaring er hos by Villaume en behandling, der udover at fjerne dine uønskede hår, også laver en mild naturlig peeling for døde hudceller. Din hud efterlades superblød. Ikke blot er hårene væk, men de tørre hudceller som vi har især på ben og arme, bliver blidt peelet af sukkeret, og efterlader dig med den blødeste hud – som er hårfri i flere uger.

 

Processen.

Når man laver en sugaring behandling bruger behandleren en sukker pasta der er lavet til formålet. Hos By Villaume bruges der sukkerpasta fra Perron Rigot og Pandhys, som begge er et meget anerkendt brand indenfor sugaring. Sukker pastaen varmes op til en lun temperatur. Den påføres ved hjælp af håndteknik på huden imod hårenes vokseretning, hvorefter den flikkes af med en speciel teknik, i hårenes groretning. 

Sugaring af ben med sukker voks fra Perron Rigot

På den måde fjernes hårene med rod, og derfor holder resultatet længe. Der skal nye hår dannes og vokse frem, inden hårene igen begynder at vise sig. Når de så dukker op igen, er de bløde som baby-hår og stikker ikke. Her er det, at de fleste oplever den vildeste begejstring efter deres første behandling. Det at være fri for stikkende hår er bare så fantastisk. Her tænker jeg især på de intime områder, hvor det kan føles ganske forfærdeligt med de stikkende hår. Derfor må det også siges at være vanedannende, da man slet ikke orker at gå tilbage til skraberen når man først har oplevet forskellen.

Sugaring i ansigtet

Har du som rigtig mange kvinder uønsket hårvækst i ansigtet, er sugaring den absolut bedste måde at få dem væk på. Rigtig mange kvinder døjer med dun på overlæben og hagen. Især lidt modne kvinder begynder at udvikle flere hår i ansigtet end da de var yngre. Der findes også rigtig mange yngre kvinder der har uønsket hårvækst i ansigtet. Nogle af disse kvinder lider af hormonelle sygdomme der kan medvirke til at få en kraftigere hårvækst, pga forhøjede mandlige hormoner. Der er heldigvis hjælp at hente for disse kvinder med sugaring. Sugaring er klart at foretrække da det at skrabe sin overlæbe gør problemet meget værre. Du får en kraftigere hårvækst når de overskårne hårstrå vokser hurtigt frem og syner tykkere. Ved sugaring trækkes jo hele roden med så de små nye hår er tyndere og blødere. På sigt kan man faktisk reducere hårvæksten ved at lave hyppige sugaring behandlinger. Denne reduktion kommer da mange af hårsækkende ødelægges ved at fjerne dem på denne måde, og disse vil aldrig producere nye hår.

 

 

Sugaring i intim-området

 

Den behandling som jeg hos by Villaume laver flest af, er udover neglebehandlinger, ubetinget det vi kalder intim hårfjerning. Brazil, tanga og bikini behandlinger er alle betegnelser for at fjerne hårene i de intime områder, her er der blot forskel på hvor stort et område der behandles.

Ved Bikini fjernes kun hårene som er udenfor en alm. bikini trusse. Altså oftest det hår der sidder på inderlårene.

Ved Tanga fjernes hårene ca 2-3 cm længere ind i siderne og lidt af det øverste hår op mod navlen. Her fjernes ikke hår på kønslæber, men kun inderlår.

Ved Brazil fejres alt hår i området, også på kønslæber og bagtil. Her kan man selvfølgelig ønske at beholde en lille stribe foran hvis man ønsker det.

I starten anbefales det at komme til behandling hver 3. uge, så hver 4 uge, og efter nogle måneder kan mange trække den længere, da hårvæksten i mange tilfælde bliver reduceret og meget mere spredt. Går man alt for længe imellem, starter man forfra hver gang, da man så ikke får den ønskede vækst -reduktion.

Gør det ondt?

Ja, det gør lidt ondt at få fjernet sine hår, men så er det heller ikke værre. Det er selvfølgelig meget forskelligt hvor på kroppen hårene fjernes og smerten er meget værre nogle steder end andre. De mest sensitive områder er intim og ansigt. På ben er der næsten ikke nogen smerte.

Smerte er jo individuelt. Så det er meget svært at love det næsten ikke gør ondt. Nogle har en lav smertetærskel og andre end meget høj smertetærskel. Den 1. gang man prøver intim sugaring er helt sikkert den værste. De efterfølgende gange er smerten mere end halveret, for tilsidst at være en bagatel ingen regner for noget.

Men resultatet bagefter er en fantastisk følelse, og derfor kommer langt de fleste til gå regelmæssigt til disse behandlinger.

Hjemmepleje produkter til brug imellem sugaring behandlinger og voksbehandliner

Pleje af huden er vigtig

Imellem behandlingene er det yderst vigtigt at du anvender produkter til hjemmepleje som anbefalet af din behandler. Der findes mange rigtig gode produkter til formålet, men ikke alle skal bruge samme produkt, da vores hud reagerer forskelligt på hårfjerning.

Du vil blive vejledt omkring brugen og hvad der vil være godt for netop dig at bruge. Der findes rigtig mange sugaring efterbehandlings produkter, men ikke alle skal bruge det samme produkt, så her er vejledning nødvendig. Jeg taler altid med mine kunder omkring hvad deres hud har brug for og du kan købe produkter til hjemmebrug både i klinikken hos mig eller på min Webshop.

Aller aller vigtigst er det at din hud er hydreret og ikke er tør. Har du tør hud, er det meget svært for behandleren at trække hårene ud. Flere hår vil knække af i processen og det kan efterlade et ikke særlig godt resultat. Tænk på ukrudtet i haven. Hvor svært det kan være at fjerne fra en tør jord, men når jorden er fugtig kan man let trække det op. Det er lidt på samme måde her med hårene. Så benene har bruge for en rigtig god bodylotion, som trænger ind, og fugter i dybden, og ikke alle bodylotions gør det desværre. Så vælg din bodylotion med omhu, og brug den hver dag efter bad. Det er også yderst vigtig at peele huden imellem behandlinger, og dette vejledes du også omkring.

Ønsker du at booke en tid til en behandling hos by Villaume, kan du følge linket her. 

 

0 kommentarer