Hvad er Shellac negle og hvordan du forlænger neglenes levetid

CND Shellac er et neglelakering der giver glansfulde og flotte negle i op til 2-3 uger

Shellac skal hærde i UV/LED lys, og lægges derfor ofte af en negleteknikker, der har de fornødne apparater og værktøjer til rådighed .

Læs her om den originale Shellac og den uoriginale, og hvorfor det kan forvirrer dig som forbruger.

Hent også et par tips om hvordan du passer på dine shellac negle, så du kan have Shellac på året rundt.

 

Som CND Education ambassador ved jeg alt omkring CND Shellac negle. Og jeg ved, hvad du kan forvente, når du får lavet denne neglebehandling.

CND Shellac laves af en negletekniker på en klinik med de hjælpeværktøjer det kræver at få lakken til at hærde. CND Shellac kan ikke lufttørre, men tørre under UV-lys eller LED-lys.

 

Den originale CND Shellac

Shellac, navnet bliver desværre brugt i forkerte sammenhænge. Shellac er et registreret varemærke som kun må bruges af CND Shellac klinikker og behandlere.

CND har udviklet dette stærke og holdbare produkt og har patenteret varemærket som CND Shellac. Overfladen er hårdere end gelé og mere modstandsdygtig overfor slag og ridser.

CND Shellac er bedre for dine naturnegle. Lakken påføres direkte uden først at file overfladen i din naturnegl.

 

Den uoriginale shellac

Som forbruger kan man blive tilbudt en Shellac behandling, selvom det i virkeligheden er en gel-polish behandling.

Gel polish er et overordnet navn for neglelak, der skal hærde i UV-lys eller LED-lys. Gel-polish giver væsentlig længere holdbarhed end almindelig neglelak.

CND Shellac er også en gel-polish lakering, men med specifikke egenskaber til forskel.

Alle andre mærker skal bruge egne betegnelser, og må ikke efterligne Shellac-navnet.

 

CND Shellac negle og holdbarhed

En Shellac behandling som manicure på dine egne naturnegle, giver dig en holdbar og glansfuld lakering, med holdbarhed op til 21 dage.

Selve neglelakken ligner almindelig neglelak, men som nævnt ovenfor, skal Shellac tørre og hærde under UV-lys eller LED-lys.

shellac negle med design lagt ved manicure behandling

Holdbarheden kan variere

Vores negles hårdhed og tilstand er ikke ens og spiller derfor en rolle i forhold til Shellac neglenes holdbarhed. Dine vaner omkring håndhygiejne og håndpleje spiller også en rolle for holdbarheden. Samt din negleteknikers færdigheder og erfaring.

Sådan passer du dine Shellac negle

Når du får en Shellac behandling rådgives du også omkring hjemmepleje, så du bidrager til neglenes holdbarhed. Plejen består af negleolie, neglebåndscreme og håndcreme.

Din brug af negleolie især, har indvirkning på holdbarheden, fordi olien også pleje dine egne naturnegle som ligger lige under din shellac.

Olien og plejen modvirker udtørring og holder din hud og dine negle sunde og fugtige. Jeg plejer at sammenligne med de friske grene i skoven på en regnvejrsdag.

Masser af fugt og olie til dine Shellac negle

Forestil dig at du går en tur i skoven, det har lige regnet og du samler en gren op fra jorden og prøver at knække den. En fugtige gren vil bøje og er svær at knække.

En gårtur i skoven en varm sommerdag, er anderledes for grenens tilstand.

oliepleje af shellac negle

Om sommeren har solen udtørret jord og grene. Den bøjelige effekt er forsvundet – knæk siger det, og grenen kan endda flækker lidt indeni.

Det er det samme der kan sker for dine Shellac negle, hvis dine hænder og negle udtørres.

Neglebåndspleje med creme

En rigtig god ide er også at anvende en neglebåndscreme dagligt.

Jeg anbefaler CND Cuticle eraser.

Neglebåndscremen fra CND exfolierer dine neglebånd så du får blødere hud og blødere neglebånd. Det ser pænere ud og føles skønt, uden neglerødder og tør hård fortykket hud.

neglebåndspleje øger holdbarheden af dine shellac negle og bevarer et smukt og sundt udtryk

Shellac negle hele året

For at sikrer bedst holdbarhed skal grundfundamentet være i orden. Shellac er designet til at holde godt på sunde naturnegle. Dine naturnegle skal være sunde fra start, ellers kan du opleve en ringere holdbarhed.

 

Vand og sæbe udtørrer

Når negle udsættes for vand og sæbe og tørrer igen, udvider neglene sig med det varme vand og krymper igen med tørringen. Uden olie vil neglene gennemgå denne naturlige proces, hver gang du vasker hænder, bader eller i andre situationer, hvor du har hænderne under vand.

 

Udtørrede negle krymper sig under din Shellac

Uden oliebehandling kan du opleve, at dine naturlige negle trækker sig væk fra Shellac. Shellac ligger ovenpå din naturnegl som et hærdet neglelag. Når dine naturnegle krymper eller bliver tørre, vil de trække sig under det hærdede neglelag og løfter sig væk fra produktet.

 

Pil eller ryk aldrig din Shellac af

Efter 2-3 uger begynder kanterne at løse sig lidt. Det er vigtigt du ikke piller eller rykker dine Shellac negle af.

En Shellac behandling efterlader sig altid en smule af Shellac tilbage på dine naturlige negle. Det betyder du beskadiger din naturlige negl når du rykke i Shellac neglen.

Nogle af dine naturlige neglelag vil ryge med i processen, og det beskadiger dine negleplader. Det kan ses bagefter, og det ødelægger dit basisfundament for en evt. ny negle behandling med Shellac.

 

Hold dine negle og hænder sunde med masser af fugt, og undgå at øve vold på dine negle ved aftagning.

Behandler du dine Shellac negle som anbefalet, kan du have Shellac negle hele året.

 

Tag din Shellac af på den rigtige og sunde måde. Bed din behandler om hjælp, eller gør det selv.

Se hvordan du fjerner Shellac negle i guiden her

0 kommentarer