Shellac negle og hvordan du forlænger neglenes levetid

Hvad er det nu for noget med det der Shellac og shellac negle?

  • Er det en behandling for mig?
  • Hvordan får man det af igen?
  • Ødelægger det neglene?
  • Hvad er Shellac negle?
Få svar på dine spørgsmål omkring Shellac i dette indlæg.

Som CND Education ambassador ved jeg alt omkring netop dette produkt, hvad du kan forvente når du har det på, og selvfølgelig hvordan man laver en professionel behandling med Shellac i praksis.

Den originale CND Shellac

Shellac, navnet er faktisk ofte fejlagtigt brugt bredt. Som forbruger bliver man tilbudt en shellac behandling, selvom det faktisk er en gel-polish behandling, klinikken udfører.

Der er forskel på Shellac og gelpolish. Shellac er et registreret varemærke som kun må bruges af CND Shellac klinikker og behandlere.

 

Den uoriginale shellac

Alle andre brands udover CND må ikke kalde deres produkt for shellac. Navnet ejes af CND og er registreret hos patentstyrelsen.

Alle andre mærker skal bruge egne betegnelser, uden at efterligne Shellac-navnet.

Gelpolish er et overordnet navn for neglelak, der hærdes i UV-lys eller LED-lys og har en længere holdbarhed end almindelig neglelak.

Manicure behandling med Shellac

Når du booker en Shellac behandling som manicure på dine egne naturnegle, får du en holdbar og glansfuld lakering der som regel holder i 14-21 dage på dine negle.

Selve lakeringen er lidt speciel i forhold til alm neglelak, da Shellac skal hærde i UV/LED lys.

shellac negle med design lagt ved manicure behandling

Du vil opleve en virkelig god holdbarhed på behandlingen. Selve holdbarheden kan variere fra person til person, da det er en kombination af dine egne negles hårdhed, dine negles tilstand og selvfølgelig din negleteknikers færdigheder, der afgør hvor længe din lakering holder.

Sådan passer du dine Shellac negle

Som kunde til denne behandling rådgives du til hjemmepleje i form af negleolie, neglebåndscreme og håndcreme. Din brug af negleolie især, har også en indvirkning på holdbarheden, og på pleje af dine egne sunde naturnegle som ligger lige under din shellac.

HVORFOR DET? KAN DET NU OGSÅ PASSE?

Ja – læs her hvorfor:

Forestil dig at du går en tur i skoven, det har lige regnet og du samler en gren op fra jorden. Den fugtige gren kan nu bøjes uden at knække. 

oliepleje af shellac negle

Forestil dig nu at du går tur en varm sommerdag, og samler samme gren op. Grenen er knastør og svær at bøje. Det går ikke – knæk siger det, og den kan tilmed flække lidt inden.

Som grenen der er tør og knækker, kan dine egne negle også være tørre og knække. Når du tilfører negleolie til dine negle dagligt eller regelmæssigt, bliver dine negle mere fleksible, i takt med de absorberer olien. Som den regn fugtige gren fra skoven.

På sunde naturnegle opnår du længere holdbarhed

Når du går med shellac på dine negle, eller gele, eller akryl eller et andet produkt, der skal hæfte ovenpå dine egne negle, bør du anvende negleolie.

Når negle udsættes for vand og sæbe og tørrer igen, udvider neglene sig med det varme vand og krymper igen med tørringen. Uden olie vil neglene gennemgå denne naturlige proces, hver gang du vasker hænder, bader eller i andre situationer, hvor du har hænderne under vand.

Uden oliebehandling kan du opleve, at dine naturlige negle trækker sig væk fra shellac, der ligger ovenpå, hvilket vil sige at produktet løfter sig væk.

Pas på dine negle – de vil takke dig med længere holdbarhed og længere negle. Og efterlade dig med sundere negle, der ikke er tørre og ikke flækker i lag.

Ødelægger Shellac neglene?

Det er et spørgsmål jeg meget ofte får som behandler og underviser i negleverdenen.

Som udgangspunkt kan jeg sige:

NEJ, shellac ødelægger ikke dine naturlige negle.

Men det kræver, at du sørger for korrekt aftagning, når den tid kommer. Og at du pleje med negleolie imens du har shellac på, og også efter du har aftaget din shellac.

 

Shellac holder bedst på sunde negle

Shellac er designet til at holde godt på sunde naturnegle. Har du ikke fra start af behandlingen sunde negle, kan du opleve en ringere holdbarhed på din shellac.

 

VIGTIGT at vide

– Pil aldrig din Shellac af, når den begynder at gå løs.

Efter 2-3 uger begynder kanterne at løse sig lidt. Det er vigtigt du ikke piller (rykker) shellac neglene af. Der vil altid efterlade sig en smule af shellacen tilbage på dine naturlige negle. Hvis du flår det af din negl, vil der ryge nogle lag af din negleplade med af. Det kan ses bagefter og dine negle er nu ikke længere sunde, da de herefter mangler nogle lag.

Du får flossede negle, og en evt. ny shellac behandling vil få et dårligere fundament og dårligere holdbarhed.

Tag i stedet din shellac af på den rigtige og mest sunde måde. Se nederst i oplægget.

Hvis du ikke øver vold på dine negle ved aftagning, eller sikrer dig det sted der aftager for dig er en certificeret klinik indenfor CND Shellac, kan du have shellac på året rundt, uden at det ødelægger dine negle.

Neglebåndspleje med creme

En rigtig god ide er også at anvende en neglebåndscreme som f.eks. CND Cuticle eraser hver dag.

Neglebåndscremen fra CND exfolierer dine neglebånd så du får blødere hud, neglebånd og mindre af det. Det ser pænere ud og føles skønt at undgå neglerødder og tør hård fortykket hud

neglebåndspleje øger holdbarheden af dine shellac negle og bevarer et smukt og sundt udtryk

Hvordan fjerner man shellac?

Du kan komme som kunde hos din shellac behandler og få fjernet dit shellac, enten som led i en ny behandling, hvor farven skiftes, eller blot til aftagning.

Du kan også sagtens selv fjerne din shellac. Du bør undgå at bruge almindelig neglelakfjerner, da det er udtørrende for dine negle og negle omgivelser.

 

CND har lavet et aftagnings-kit som sælges i de fleste klinikker. Du kan også finde produktet her i min shop.

Det geniale ved shellac er nemlig at det ikke skal files af, som mange af de øvrige gelpolish eller gellak skal.

 

når du skal fjerne dine shellac negle skal du bruge CND shellac aftagningskit

Shellac opløses i shellac remover i 8-10 min. Hvorefter det nemt løsner sig fra dine negle.

Du pakker hver finger ind i det medfølgende wrap som er vædet med remover væsken. Sørg for det sidder tæt til omkring din finger og sæt et ur på 10 min.

Fjern forsigtigt wrap fra en finger af gangen og hjælp det sidste shellac af ved hjælp af en ren vatrondel med mere remover.

 

Fremgangsmåde for aftagning af shellac på naturnegle

Du skal bruge et CND Shellac aftagnings-kit og evt. en rosenpind. Et aftagnigs-kit består af CND Offly fast remover og 10 stk. wraps, 1 lille solar olie og 1 rosenpind. CND Offly fast indeholder macadamia nøddeolie og er mere skånsom for dine negle end almindelig acetone.

 

  1.  Pak hver finger ind i foliewraps (som er i removekittet), de skal sidde stramt til og der skal være rigelig med offly fast remover i foliewrappen.

  2.  Lad nu foliewraps sidde i 8-15 min, (dette afhænger af hvilken Shellac topcoat der er brugt) Men ved original topcoat er aftagningstiden ca. 8-10 min.
  3.  Klem nu om wrapsen på den finger du ønsker at aftage shellac først. Vrid forsigtigt fra side til side og fjern nu foliewrapsen helt. Dit shellac vil løfte sig en sommefugl fra neglen hvis den korrekte tid er gået. Skrab evt. resterende forsigtigt af med en rosenpind, Pas på din naturnegl.
  4. Foretag step 3 ved de restrende fingre en af gangen. Pak IKKE alle ud på en gang, da shellacen så vil tørre ind og sætte sig fast på neglen igen.
  5.  Med en ren vatrondel med rigeligt Offly fast på, fjern nu alle eventuelle rester og spor af shellac.
  6.  Påfør Negleolie, negelbåndscreme og håndcreme.

 

Hvordan fjernes shellac ovenpå gele eller akryl?

Har du hos en klinik fået lavet gele eller akryl forlængelser/forstærkninger, og derpå fået lagt shellac? Når du som kunde hos mig kommer til opfyldning/balancering af dine gele – eller akrylnegle, filer jeg din shellac af. Husk din shellac ligger ovenpå produkt og ikke direkte ovenpå din naturnegl. Så den hurtigste løsning vil her være at file shellac af samtidig med at man jo filer en del af geleen/akrylen af inden man opfylder denne igen. Efter opfyldning med ny gele/akryl og tilfilning af neglene kan du så nu vælge en ny farve shellac. Shellac lagt ovenpå andet produkt som gele og akryl, vil holde indtil det files af.

0 kommentarer